info@schildersbedrijf-hofstra.nl | Tel. Direct: 06-30121651

Behangwerk

 
 
Een aangenaam verblijf.Schilderwerk Binnen 
 

Om uw woonhuis of werkomgeving aangenaam te maken is behangwerk zeker aan te raden. Met name de recente ontwikkeling van het decoratieve behangwerk opent voor u een effectieve manier om uw ruimtes binnen van een fraai uiterlijk te voorzien. Voor elk wat wils.

Graag helpen wij u in uw keuze voor behangwerk en het aanbrengen daarvan.

 

Behangkeuze

Met behang wordt uw woning gezellig en aangenaam. Geheel naar uw eigen wens maken wij uw wanden en plafonds mooi. Het aanbod van behangmateriaal is vrijwel onbeperkt en voor een ieder is er een thema, structuur,  motief en kleursetting naar smaak te vinden.  

Behangmateriaal is er in vele soorten waaronder papier, acryl, vinyl, textiel, vlies en glasvezelbehang. De structuur van het behangmateriaal kan naar uw keuze grof, fijn, korrelig, of effen zijn. Ook wat de behangthema’s betreft heeft u vele mogelijkheden. Wilt u een klassiek, abstract, modern, kinderthema of toch een fotobehang?

Mocht u advies bij uw keuze nodig hebben dan houden wij ons beleefd aanbevolen. Wij kunnen u inzicht geven in de talloze combinaties en het effect van de diverse motieven en kleursetting op de door u te decoreren ruimte.

 

Aanbrengen van het behangmateriaal

Het aanbrengen van behangmateriaal vereist een aantal noodzakelijke stappen om tot een optimaal decoratieresultaat te komen.

Zo is het ten eerste van belang dat de ondergrond voldoende vlak is. Oude behang- en decoratielagen kunnen het nieuwe behangmateriaal nadelig beïnvloeden en dienen dus verwijderd te worden. Verdere oneffenheden worden tevens uitgevlakt.

Voor het aanbrengen van de nieuwe laag behang is het exact uitlijnen en inpassen een werk dat inzicht en precisie vergt. Men dient bijvoorbeeld rekening te houden met obstakels in het te behangen oppervlak. Wandcontactdozen, CV-buizen, kachels, en kozijnen dienen meegenomen te worden in het totaalplaatje van uitlijning en aanhechting. Ervaring en kennis van de verschillende materialen en situaties toont zich in het eindresultaat. 

Dit geldt ook voor het plakken en het lijmen van de behangdelen. Het aanmaken van correct plaksel en het vinden van een keurige aansluiting van motief en afbeelding is vaak een kwestie van techniek en ervaring.

Wij zijn u graag van dienst in het decoreren van uw woonhuis of werkruimte.